2019. február 18., hétfő

Gimpel Tomi: Hogyan szelídítettem villamost

"A világba vetett bizalmamat londoni repjegyre cserélném."




Teljesen véletlenül talált ránk a könyv. 😉 Éppen ezért kíváncsiságból fellapoztuk. Harry Potter nevénél nyílt ki, amire egyből felfigyeltünk és nekikezdtünk...

Ahogy a leírásában is olvashatjuk "mindenkit lebeszélnénk arról, hogy neki üljön, és lendületből végigolvassa az egészet", no igen, mi is így gondoljuk ezt, de betartani igazán nehéz. (Nekünk sem sikerült. Meg is bántuk, hogy hamar felfaltuk, utána igazán üresnek éreztük magunkat. 😟 De ezt lehetetlen megfogadni, legalábbis hihetetlen nagy önuralomra van szükség hozzá. Olyan mintha azt mondanák egy öt napja éhező embernek a svédasztal előtt állva, hogy kizárólag csak egy ételt vehet el az asztalról.)




Nagyon olvastatja magát és ha leteszed alig várod, hogy újra a kezedbe vehesd és folytasd. Közel állt hozzánk a humora, úgyhogy mindketten imádtuk. Ez a könyv csak akkor lehetne még jobb, ha soha nem lenne vége... 😅


Mindenki könyvespolcán ott a helye!
Ajánljuk mindenkinek,

  • akinek van egy csöpp humorérzéke,
  • aki szereti a szarkazmust,
  • aki szeretne egy picit vagy nagyot nevetni, kikapcsolódni,
  • akinek csak ebéd mellett van pár perce olvasni,
  • aki szebbé szeretné tenni az unalmas hétfőket (és a hét minden egyes napját),
  • aki gyakran utazik tömegközlekedéssel,
  • és aki szereti a kávét. 😄

Rövid szösszeneteket, félperces novellákat tartalmaz és már egy elolvasása után is garantáltan jobb lesz az ember kedve. Olvashatunk kávézási szokásokról, dohányzásról, zenéről, kocsmai beszélgetésekről, háziállatokról, az egyszerű hétköznapokról és a budapesti közlekedés világáról.


Forrás: saját fotó

"Népművelés villamoson

– Miért olvas ilyen szemetet? – kérdezte a Néni Tomit… 
– Ez nem szemét. Könyv – mondta morcosan Tomi. 
– De a VONAGÁBOR írta… – érvelt a Néni. 
– Szemüvegesnek tetszik lenni? – kérdezte gyanakodva Tomi. 
– Igen, de tudja, most nem vettem fel… – felelt a Vonát Nem Szerető Néni. 
– Pedig kellett volna – mondta Tomi. – A könyvet ugyanis nem VONAGÁBOR, hanem VONNE-GUT írta. Egyébként jó könyv. Az emberi butaságról szól."

A könyv fülszövege:
Az alcím alapján ez a könyv nagyjából egy órányi kikapcsolódást jelenthetne, de mindenkit le beszélnénk arról, hogy neki üljön, és lendületből végigolvassa az egészet. Az itt található szövegek ugyanis szellemi tápláléknak ugyanúgy alkalmatlanok, ahogyan chillit sem eszik senki azért, hogy jóllakjon vele. Aki azonban hangulati fűszerként tekint Gimpel Tomi írásaira, és ennek megfelelően finoman adagolva, ízlelgetve fogyasztja őket, örömmel fogja tapasztalni, hogy néhány értelmes gondolat is képes derűssé tenni egy napot.

Könyv adatok: 
Szerző: Gimpel Tomi
Cím: Hogyan szelídítettem villamost
Kiadó: Göncöl Kiadó KFT.
Kiadás éve: 2018
Oldal: 143

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése