2020. január 18., szombat

Dallos Zoltán: Alkalmazottból vállalkozó


Ez a könyv egyszerre mesél, bemutat, gondolkodtat, inspirál és cselekvésre késztet.

Forrás: Saját fotó

"Ne feledd, ha a mutatóujjaddal rámutatsz valakire, három ujjad visszamutat rád."





Mesél, mert betekintést nyerhetünk a szerző életébe, elmondja hogyan kezdte, mi ösztönözte arra, hogy vállalkozóvá váljon, mik voltak számára nehézségek, mi mindent tanult meg magáról az évek alatt, megtudhatunk egy-egy részletet az utazásairól is...

Bemutat, mert racionális felsorolást kapunk az alkalmazotti és a vállalkozói lét előnyeiről és hátrányairól, megmutatja mi az a SWOT elemzés és hogyan lehet segítségünkre, miért érdemes alvállalkozásban gondolni és mi az a digitális asszisztens.

Gondolkodtat érdemes-e egy vagy akár több társsal belefogni egy vállalkozásba, ha nem, mik segíthetnek minket abban amiben gyengébbek vagyunk és nem értünk hozzá, hogy mondjuk mekkora segítség lehet egy mentor.  

Inspirál minden szava, hogy nem szégyen elbukni, csak fel kell tudni állni és ha mindig felkészülünk a legrosszabb eshetőségre is, akkor már kevésbé lesz ijesztő bármi is. 

Cselekvésre ösztönöz, mert minden fejezet után van egy feladat, ami segít jobban megismerni önmagunkat és ezt ki is emelném, mert fantasztikus ötletnek találom. A könyv végére az ember áttudja gondolni, hogy tényleg szeretne-e belevágni egy vállalkozásba, vagy esetleg még korai számára, netalán nem neki való ez a világ.

Viszont emiatt kifejezetten azoknak az embereknek ajánlanám a könyvet, akik gondolkodnak mindazon, hogyan folytassák az életüket, hogy megerősítést kapjanak melyik utat válasszák.

Ha a vállalkozói lét mellett döntenek:

  • felkészülhessenek az azzal járó bökkenőkre,
  • számoljanak egyes költségekkel,
  • vegyenek számba olyan lehetőségeket, amikről még lehet soha nem hallottak, de megkönnyítheti az életüket.

Picit hiányérzetem van a könyvvel kapcsolatban, nem tudnám pontosan megmondani, hogy mi az, talán egy kicsit több konkrétumra és részletre lenne szükségem magáról a vállalkozóvá válásról.

Illetve a társulással kapcsolatban azt éreztem, hogy igazán ellene van az író - amit nem csodálok, teljesen megértem a rossz tapasztalatok miatti elhidegülést.
Nagy hangsúlyt kap, hogy mennyire érdemes alaposan átgondolni ezt, ami rendben van, mert ez tényleg nagy döntés, mint egy esküvő...
Nem mindegy kivel dolgozunk együtt, mennyire értjük meg egymást, milyen az illető nyomás alatt, nagyon fontos, hogy alaposan átgondoljuk, de egy jó társulás szerintem szép és gyümölcsöző lehet és fájt, hogy erre nem tért ki, nem írta le mit kaphatunk egy jó partneri viszonytól, mik lehetnek az előnyei, csak megemlített 1-2 nagy céget akiknél bejött és működik.
Azonban az nagyon tetszett, hogy nem akar rábeszélni senkit arra, hogy legyen vállalkozó, hiszen az alkalmazotti létnek is meg vannak az előnyei, ezért tiszteletben tartja azt is és ez szerintem fontos, hogy ilyen szépen írjon erről.
Kicsit félve is vettem kezembe a kötetet, mert sok író azt érezteti, hogy "ha te alkalmazott vagy, akkor egy senki vagy és ne tétovázz lépj most!", rettentően örülök neki, hogy ez nem egy ilyen kiadvány lett. 😊
Összességében tetszett a könyv, elképesztő ahogyan egymásra épül minden, tökéletes összhang jellemzi, nagyon jó ahogyan beszúr egy-egy példát az életéből...
Egyszerűen remek.

Forrás: moly.hu


Könyv adatok:

Szerző: Dallos Zoltán
Cím: Alkalmazottból vállalkozó
Kiadás: Magánkiadás
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 248



Fülszöveg:


A ​vállalkozói létben és különösen induló vállalkozásoknál vannak borúsabb és derűsebb időszakok, hullámhegyek és hullámvölgyek – ahogy az én sztorimból is látszik majd. Adódhat a kérdés: miért éri meg vállalkozni a nehézségek ellenére? A válaszom egyszerű – és talán számodra is ez jelenti az egyik fő vonzerőt –: a szabadság, amit ez az életforma nyújt, felbecsülhetetlen értékű. Nemcsak a főnök és az alkalmazotti lét kereteinek hiánya felszabadító – a valódi szabadság abban rejlik, hogy vállalkozóként nap mint nap olyasmivel foglalkozhatunk, amit szeretünk.


Valahányszor túljutottam egy-egy nehéz időszakon, mindig azzal a meggyőződéssel tekintettem a jövőbe, hogy érdemes tovább csinálnom, mert ez a szabadság mindent megér. Mindeközben fejlődött a kitartásom és egyre nagyobb hittel vágtam bele az új ötleteim megvalósításába. Vállalkozóként megtapasztaltam, hogy a dolgok mindig alakulnak valahogyan – hogy ha nyitott szemmel és az új lehetőségek iránt fogékonyan járunk a világban, akkor megtaláljuk a vállalkozásunk fenntartásához szükséges jövedelemforrásokat. Talán ezeknek a tapasztalatoknak is köszönhető, hogy egyre többen fogékonyak az általam közvetített szemléletmódra.

Nagyon szépen köszönjük a könyvet Dallos Zoltánnak, örülök, hogy megszületett ez a könyv és hogy olvashattam! (: 

Az író elérhetőségei:
E-mail cím: hello@zoltandallos.com
Skype: zoltan.dallos


Kac

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése